Tips

"Een pagina met tips geeft ideeën."

De ideale briefing

De ideale briefing bestaat niet. Maar we hebben hier wel een aantal klanten die ons steeds heel precies kunnen inlichten over hun wensen. Dat is aangenaam werken voor alle partijen. En de prijs is dan ook flink voordeliger. Daarom geven we hieronder graag enkele tips.

Ingrediënten

Bezorg ons alle ingrediënten in één keer. Zo hebben we van bij het begin een overzicht van het volume en van de opdracht. Maak duidelijk welke beelden bij welke teksten horen. Gaat het om een website, geef dan vooraf al de juiste namen aan de foto's. Volg daarbij de richtlijnen van Google. Meer informatie daarover vind je op www.prospector.be/beter-scoren-in-de-zoekrobots.

Bezorgen

Bezorg ons liefst geen 1.000 foto's waaruit we kunnen kiezen. We kiezen immers steevast de verkeerde beelden. Omdat we meer naar de resolutie kijken, de kleuren, het formaat en de stand. Het gemakkelijkst is om te werken met een selectie 'zeker te gebruiken' en 'eventueel bijkomend te gebruiken'. Diskettes en USB-sticks zijn achterhaald. Vandaag kun je gemakkelijk grote en vele bestanden tegelijkertijd gratis doorsturen via www.wetransfer.com. Meer informatie daarover: www.prospector.be/uw-bestanden-opsturen.

Teksten

Het liefst ontvangen we teksten in Microsoft Word. Onder bepaalde voorwaarden kunnen we cursief en vet mee overnemen. Teksten in pdf zijn ook goed te kopiëren. Spreadsheet-bestanden (zoals bijvoorbeeld Excel) geven wel eens problemen omdat de volgorde kan wijzigen en omdat de velden afzonderlijk moeten gekopieerd worden.

Tekstcorrecties

Tekstcorrecties kosten tijd en energie. Zorg vooraf voor een foutloze tekst of geef ons de gelegenheid om de tekst vooraf te verbeteren. Daarbij hebben we twee opties: minimale correctie of eindredactie. Bij minimale correctie verbeteren we interpuncties, splitsingen, taal- en zinsfouten. Bij eindredactie werken we ook op stijl en formulering. Hebt u toch nog tekstcorrecties door te geven? Geen probleem, daar hebben we alle begrip voor. We kunnen u een pdf bezorgen waarin u zelf de nodige correcties en opmerkingen kunt aanbrengen met Acrobat Reader. Telefonische of mondelinge correcties zijn minder efficiënt. Ze worden met de hand in snelschrift opgetekend en dat kan daarna wel eens tot misverstanden leiden.

Vertalingen

Via ons vertrouwd vertaalbureau zijn vertalingen binnen een paar dagen klaar. De teksten worden altijd geleverd door specialisten die schrijven in de eigen moedertaal. Met het zetwerk beginnen we pas nadat de originele versie helemaal goedgekeurd is. Gaat het om korte teksten? De meeste vertaalbureau's werken dan met een minimumtarief per opdracht per taal, gerekend aan € 0,16 per woord exclusief 21 % btw.

Checklist

Een website kan op elk ogenblik worden gewijzigd. Met drukwerk is dat niet het geval: eens gedrukt staan de fouten er voor eeuwig. Daarom best nog even controleren...

  1. Kijk een laatste keer het adres, telefoon- en faxnummer, e-mail- en website-adressen na.
  2. Lees de hele tekst achterstevoren. Zo wordt u niet afgeleid door de inhoud.
  3. Kijk naar het einde van elke regel en controleer de splitsingen. Begin vooraan en bovenaan. Deze procedure wordt herhaald na elke tekstcorrectie.
  4. Werden alle teksten op dezelfde manier uitgelijnd?
  5. Staan alle teksten, titels en tussentitels in het juiste lettertype, de juiste korpsgrootte, kleur en stijl?

Slot

Ten slotte danken we u voor uw medewerking. Stel gerust uw vragen en laat ons uw opmerkingen en suggesties weten. We kunnen er wellicht uit leren!

Welke vermeldingen zijn verplicht op je website

Welke vermeldingen zijn verplicht op je website?

Deze vraag brengt een hele waslijst met zich mee. Bekijk de voornaamste verplichte vermeldingen hieronder. Moest de economische inspectie uw website controleren, dan kan u gerust zijn als al deze punten in orde zijn.

De meerwaarde van Gmail als mail

De meerwaarde van Gmail

Bij Prospector zijn we allemaal fan van Gmail. Waarom? Omdat hier zoveel meer achter zit dan louter mails versturen en ontvangen. Graag overtuigen we jou met de onderstaande voordelen om voor Gmail te kiezen.

De voordelen van Gmail

interessante links

Interessante links

Op deze pagina vindt u nuttige en interessante links naar andere websites van onze partners, bedrijven en diverse sites met ideeën over bepaalde dingen, waar u meer informatie kan vinden.
De ideale briefing

De ideale briefing

De ideale briefing bestaat niet. Maar we hebben hier wel een aantal klanten die ons steeds heel precies kunnen inlichten over hun wensen. Dat is aangenaam werken voor alle partijen. En de prijs is dan ook flink voordeliger. Daarom geven we hieronder graag enkele tips.

Bestanden opsturen

Uw bestanden opsturen?

Bestanden uitwisselen met een andere computer ergens ter wereld? Er zijn verschillende mogelijkheden, maar met WeTransfer gaat het wel héél eenvoudig.

Scannen

Wij scannen uw foto's

Onze scanner is in staat om meer dan 2.000 foto's per uur in te scannen in hoge resolutie. Sneller dus dan we met onze handen en onze ogen kunnen verwerken.

Kleuren

Kleuren kiezen!

De juiste kleur kiezen? Het is een delicaat werkje, want op papier ziet een kleur er iets anders uit dan op uw computerscherm of op een andere drager. Wilt u toch een indicatie van de mogelijkheden?

Zaak starten

Een eigen zaak starten

Een eigen zaak starten kost handenvol geld. Een bedrijfswagen, computer, gsm, bureau... Een naamkaartje komt vaak als laatste op het verlanglijstje van de startende ondernemer. Ten onrechte.

Digitaliseren

Digitaliseren

Wenst u een haarscherpe tekening die u onbeperkt kan vergroten en gebruiken op brieven, reclameborden, auto's, mailings...? Onze specialist Tim tekent snel en nauwkeurig plattegronden, modellen, logo's en zoveel meer.

Gratis beelden

Gratis beelden

Als klant van Prospector beschikt u zonder kosten over een immense verzameling van films, foto's, achtergronden, tekeningenen, lettertypes.

Cartoons tekenen

Zeg het met een cartoon!

Een cartoon trekt de aandacht, is exclusief, brengt de boodschap die u wil brengen zonder lange teksten, kan dienst doen in meerdere talen. Een cartoon kan commercieel zijn, of informatief, of controversieel... de mogelijkheden zijn legio. Ook voor uw bedrijf en uw product!

Verpakking dozen

Merci... in een doosje!

Deze sympathieke doosjes zijn amper zes centimeter breed, hoog en diep. We maken voor u een ontwerp, zorgen voor het drukken, rillen, stansen, lijmen, verpakken en leveren. Je kan er vanalles in stoppen...

Scannen van QR-code

QR Code: kortstondig verschijnsel of een blijver?

Door zelf QR Codes te maken ("qurificeren" genoemd) kan je alles wat je maar hebt interactiever maken. Plak QR Codes op je visitekaartje, op flyers, je auto, je uithangbord, voor een feest of posters om je producten of diensten te promoten.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang informatie over onze diensten, producten en acties. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.

Uw bedrijfscommunicatie afstemmen op uw doelgroep. Dat is onze missie.