2021

Stan, Mila, Louis en Floris hebben er nog een vriendje bij gekregen. Sinds 10 september is Gijs Van Looveren de mooiste baby ter wereld. Door de coronacrisis werken we nu allemaal van thuis uit, en dat bevalt ons eigenlijk best. Maar we verlangen toch naar betere tijden en we vertrouwen op 2022...

Familie Van Looveren

2020

2020 gaat de geschiedenis in als een zeer bijzonder jaar. Om virusvrij te blijven, leerden we thuiswerken met webcams. Zo bleven we optimaal verbonden met elkaar. Onze online cursus VGT werd begin dit jaar gelanceerd en dat wierp al snel zijn vruchten af. Tijdens de lockdown werd dit voor veel personen een leuke en leerrijke bezigheid. Eind augustus kwam Floris Van Looveren ter wereld. Bart en Liesbeth zijn de blije ouders en Mila de fiere grote zus!

Floris en Mila

2019

In 2019 heeft Prospector weeral een nieuwe kracht erbij. Louis is het kleine broertje van Stan Van Goethem (7) en de neef van Mila Van Looveren (3). Tim is de trotse vader, en tegelijk tien jaar trotse werkkracht bij Prospector. Hij heeft zijn gezin laten tekenen door Filip Heyninck. Filip is een dove tekenaar met wie we nog vele jaren willen samenwerken. Wat hij doet is adembenemend mooi. Vind je dat ook?

tekening filip heyninck

2018

Dit jaar stond in het teken van verfraaiingswerken en vernieuwing. Onze werkplek kreeg een eigentijdse look, en in het huis van Bart werd een fotostudio geïnstalleerd. Daar fotograferen we de producten van onze klanten. We toveren deze ruimte ook geregeld om tot filmstudio met een 'green screen'; zo kunnen we eender welk beeld plakken achter de gefilmde persoon. Zo'n studio is ook handig voor familiekiekjes. Zo te zien zijn Mila en Stan uitstekende modellen!

2018

2017

Jan heeft meer werk dan ooit nu hij volwaardig met pensioen is en dat bevalt hem uitstekend. Terwijl hij zijn tuin onderhoudt, werken we hard aan een nieuwe website en huisstijl (voor Prospector zelf). Zo kunnen we 2018 ingaan met een frisse 'look'. Jenny werkt intussen al een jaar bij ons en ze is van plan om tot haar pensioen te blijven! Jan gaf haar een rondleiding door zijn mooie tuin en Jenny... die voelt zich helemaal op haar gemak.

prospector jaar 2017

2016

Bart werkt 10 jaar bij Prospector. En hij koopt samen met Liesbeth een kleine wondermooie Mila Van Looveren! Het was een superdruk jaar 2016. Intussen hebben we versterking gekregen van Jenny Aerts. Ze leert onze klanten kennen, zorgt voor de administratie en ze heeft talent voor grafisch ontwerp en webdesign. We kijken uit naar een langdurige vruchtbare samenwerking en we zien het allemaal zitten!

prospector jaar 2016

2015

De derde generatie Prospector-medewerkers biedt zich aan. Kleine Stan, zoontje van Tim en Tinne, wordt dit jaar drie. Hij promoveert in de maand mei van de kinderopvang naar de kleuterklas in het Mariagaarde Instituut in Westmalle. Intussen oefent hij hier als grafisch ontwerper: hij heeft bijzonder veel interesse in lange meetlatten, briefopeners, rolmeters en viltstiften.

prospector jaar 2015

2014

Tinne werkt 10 jaar bij Prospector. Tien jaar ontwerpen uitvinden, kleuren kiezen, teksten plaatsen, geduld hebben, volhouden, plan trekken, meedenken, vergaderen... En dat met zo'n collega's! Dat moet je kunnen! Bedankt Tinne!
Dit jaar bestaat Prospector ook 25 jaar! Dank aan alle klanten, leveranciers en supporters!

prospector jaar 2014

2013

Bart woont al een tijd samen met zijn vriendin Liesbeth in Herentals. Elke dag pendelt hij met het openbaar vervoer heen en weer naar Westmalle. In mei 2013 zijn Bart en Liesbeth getrouwd! En ze hebben gelijk ook een stukje grond gekocht in Westmalle! In 2014 bouwen ze hun eigen stek en wonen ze kortbij :-)

prospector jaar 2013

2012

Omdat we voor onze klant Merak regelmatig een cartoon mogen ontwerpen, vonden we begin 2012 dat we dat voor Prospector ook maar eens moesten doen. Het jaar was nog niet om en onze cartoon was al verouderd! Kleine Stan, zoontje van Tim en Tinne, werd geboren op 3 november 2012. Een nieuwe cartoon met een mannetje méér dringt zich op!

prospector jaar 2012

2011

Merak nv is specialist in het bewaren en beheren van archieven en heeft vestigingen in België, Nederland en Zwitserland. Jan was er werknemer tot 1989. En vanaf dan was Merak 'klant van het eerste uur' bij Prospector. Dat wordt binnenkort een samenwerking van 50 jaar! Prospector zorgde voor het huisstijlhandboek, verpakkingen, folders, mailings, fotoreportages, uitnodigingen... 

www.merak.be

prospector jaar 2011

2010

Prospector telt nu 4 medewerkers. We besluiten om, wanneer de tijd het toelaat, elke vrijdagmiddag te vergaderen. Al snel komen interessante voorstellen uit de bus. We bouwen een website met foto's van Westmalle: www.westmal.be. Daarvan maken we tevens een facebookpagina. Dat doen we ook voor Prospector. We zijn benieuwd naar de resultaten... Tim en Tinne hebben het druk: begin dit jaar zijn ze naar hun eigen huisje getrokken. Aan de Antwerpsesteenweg in Westmalle, amper 3 kilometer hier vandaan.

prospector jaar 2010

2009

Prospector krijgt alweer versterking. Van Tim Van Goethem, schoolkameraad van Bart en dikke vriend van Tinne. Tim begint op 1 mei. Hij is enthousiast en leert snel onze meest gebruikte computerprogramma's kennen. Adobe Illustrator ligt hem wel héél bijzonder: digitaliseren

prospector jaar 2009

2008

We hebben inmiddels onze eerste stapjes gezet bij het maken van korte bedrijfsvideo's:

Haus Wallstein
Meeussen & Zn bvba

We willen echter een hogere resolutie. In 2008 kopen we een HD-spiegelreflexcamera. Ja, het beeld is scherper. En we weten nu waar die visjes uit onze vijver gebleven zijn.

prospector jaar 2008

2007

Met Bart en Tinne erbij zijn we nu met z'n drieën goed op dreef. We bouwen aan www.vervoerthuysbaert.be, www.haus-wallstein.eu , www.andytrans.be ... Een bijzondere opdracht kwam van Toerisme Malle. We mochten de thematafel in het toerismekantoor ontwerpen, en ook het Mals Mandje. Koning Albert II heeft het geweten www.toerisme-malle.be

prospector jaar 2007

2006

Op 1 mei 2006 komt Bart Prospector versterken! Hij neemt een vliegende start want vanaf dit jaar mag Prospector het tijdschrift Mens & Vogel opmaken, in opdracht van Vogelbescherming Vlaanderen. www.vogelbescherming.be Bart studeerde druktechnieken en grafische opmaaksystemen: zijn kennis komt hier goed van pas :-) Inmiddels heeft hij zich ook verdiept in Drupal, een systeem om database-gekoppelde websites te bouwen: www.prospector.be.

prospector jaar 2006

2005

Tinne ontwerpt een boek! De uitgever Mario Maes bezoekt alle belangrijke transportfirma's in het Waasland. En hij komt terug met albums en ingekaderde foto's, koekendozen met losse foto's, cd-roms en dvd's... Tinne scant alles in en maakt de lay-out. Het boek telt 308 pagina's en meer dan 3.000 beelden. In 2018 heeft ze haar vierde transportboek afgewerkt.

prospector jaar 2005

2004

1 september 2004: Tinne komt Prospector versterken! Ze ontwerpt een aantal websites www.valero.be, www.kappermaxim.be , www.plantenhuis.be, www.royalspan.com. Daarnaast ontwerpt ze allerlei drukwerken, een verpakking, menukaarten, advertenties... en ze voedert de kippen!

prospector jaar 2004

2003

Truyen bvba, hoofdverdeler van de Brouwerij Trappisten Westmalle. In 2003 mocht Prospector een retro-ontwerp maken voor de oldtimer-Volvo. In 2016 bouwen we een nieuwe website voor Truyen bvba in 8 talen: http://truyen-westmalle.be.

prospector jaar 2003

2002

De midlifecrisis is nog niet voorbij. Prospector gaat op klantenbezoek. Naar Hotel Haus Wallstein in Duitsland. Iedereen mee. Ook alle fietsen en tandems. Onderweg een groepje scouts meenemen mag natuurlijk niet.

prospector jaar 2002

2001

Klein probleempje: vader Jan zit met een midlifecrisis en koopt voor Prospector een publiciteitsvoertuig. Een oldtimer MAN630 4x4 uit 1966. Bloemen vervoeren voor Den Bloeme Winkel mag natuurlijk niet.

prospector jaar 2001

2000

In het jaar 2000 ontwerpen we voor Den Bloeme Winkel in Rijkevorsel een nieuwe huisstijl: briefhoofd, omslag, naamkaartje, bloemenkaartjes... Den Bloeme Winkel is klant sinds 1989. Sinds 2013 zijn er drie vestigingen: in Rijkevorsel, Merksplas en Turnhout.

prospector jaar 2000

1999

Het Natuurpark Südeifel is prachtig in alle seizoenen. Sinds 1974 is Hotel Haus Wallstein in Wallendorf onze uitvalsbasis voor mooie wandelingen. Sinds 1999 bouwt Prospector aan de website. We sturen folders en geven informatie aan wie erom vraagt. Haus Wallstein is een aanrader!

De foto is van Ludo Verhoeven: www.ludoverhoeven.be.
Meer informatie over Hotel Haus Wallstein: www.haus-wallstein.eu.

prospector jaar 1999

1998

Prospector mag een folder maken voor de Trappisten van Westvleteren . Het beste bier van de wereld. Na Westmalle.

prospector jaar 1998

1997

7 maart 1997: Prospector heeft een eigen website. Zelf gebouwd! Photostyler wordt vervangen door Photoshop! We hebben nu 4 licenties van QuarkXPress. Ilse komt Prospector versterken. Er waait een nieuwe wind! We kopen zelfs een Mac. Een PowerMac!

prospector jaar 1997

1996

Heu... is dat niet Tim Van Goethem uit Melsele? Klasgenoot van Bart sinds 1987? Zou Tim later in Westmal komen wonen? Zou hij misschien bij Prospector komen werken? Zou hij samen met Tinne later een kleine Stan en een kleine Louis kopen?

prospector jaar 1996

1995

In 1995 herwerken we de huisstijl van de Brouwerij Trappisten Westmalle. Als dat geen mijlpaal is! De beige kleur van de Leuvense stoof waarmee we ons kantoortje in de koudste winterdagen bijverwarmen, staat model voor de kleur van de huisstijl.

prospector jaar 1995

1994

Luchtballon! Prospector schrijft een artikel over de ballonvaarten van Wim Verstraeten . In ruil mogen we met Wim mee. Vertrek in de wei naast ons huisje. Weer niks verdiend. Maar wel een droom die in vervulling gaat! Het leven is mooi!

prospector jaar 1994

1993

Tinne tekent en schildert er op los! Op dezelfde plaats waar ze vandaag haar bureau heeft. Toen al aan het oefenen!

prospector jaar 1993

1992

Kinderarbeid! Prospector op 20.000 exemplaren. Moet morgen maandag op de post! Gesorteerd per postnummer en per straat. Kinderarbeid als laatste redmiddel... Bedankt Annelies, Bart, Bert, Tinne, Ken, Nele & Sam!

prospector jaar 1992

1991

Prospector schrijft teksten en persberichten, maakt advertenties, folders, mailings... Ontwerpen worden getekend met potlood en gaan zo naar de drukker. Teksten gaan op floppy-disk, later op diskette. Dia's, ekta's en foto's worden gescand in de drukkerij op een trommelscanner. Het meeste drukwerk is in één of twee kleuren. Vierkleurendruk komt voorlopig niet ter sprake...

prospector jaar 1991

1990

Bart is nu 6 en Tinne is 5 jaar jong. Hun slaapkamers zijn ook op zolder, enkele meters verwijderd van het hoofdkwartier van Prospector. Op zolder is plaats genoeg: ze tekenen en schilderen mee en ze maken de mooiste ontwerpen! Jong geleerd is oud gedaan? We zien wel...

prospector jaar 1990

1989

1 november 1989: het éénmansbedrijfje Prospector gaat van start. Op de zolder van ons nieuwe huisje in de Sparrelaan in Westmalle. Een pingpongtafel als bureau. Een oude Leuvense stoof. Een Schneider-computer met een harde schijf van ocharme 60 Mb, een splinternieuwe 'telefax', een tweedehandse Opel Ascona, gigantisch veel werklust en naïviteit. Internet, gsm, sms, e-mail, Photoshop, Illustrator, Indesign? Nooit van gehoord. We vliegen er in!

prospector jaar 1989